Subsidies windenergie

Subsidies windenergie

De overheid biedt financiele ondersteuning door middel van fiscale maatregelen voor de plaatsing en exploitatie van windmolens.

 • Energie investeringsaftrek

  Investeerders in een windturbine kunnen dan 41,5% van de investering in deze windturbine van de fiscale winst van hun onderneming aftrekken. Mits voldoende fiscale winst behaald wordt, kan dan meteen in het eerste jaar een forse belastingaftrek worden gerealiseerd.

 • MEP, SDE+

  Doelstelling van de MEP-regeling is een krachtige en kosteneffectieve stimulering van de milieukwaliteit van de elektriciteitsproductie in Nederland. Deze-regeling is van toepassing op installaties voor de productie van duurzame energie (wind, biomassa, zon, waterkracht), warmtekrachtkoppelinginstallaties (WKK) en installaties voor klimaatneutrale fossiele energie (KNFE).

  De MEP-subsidie bedraagt een vast bedrag per kWh en ligt tussen de 0 en 9,7 eurocent voor iedere opgewekte en op een net of een installatie ingevoede kWh.

  De minister stelt ieder jaar via een MinisteriŽle Regeling de hoogte van het bedrag vast. De hoogte kan verschillen naargelang de verschillende categorieŽn producenten en de verschillende categorieŽn productie installaties.

  In 2008 is de MEP vervangen door de SDE (Stimulering Duurzame Energie) en later door de SDE+. SDE vult vergoeding per kWh maximaal aan tot 12ct voor 1760 vollasturen. DE SDE+ in 2012 is gefaseerd qua vergoeding.

  Meer informatie? Contact.

 • Home